Post-icon Created with Sketch. dropdown Created with Sketch. Link-icon Created with Sketch. Sluiten-icon Created with Sketch. primairy servicing Created with Sketch. Link-icon Created with Sketch. Fill 1 Created with Sketch. Page 1 Created with Sketch. Twitter Created with Sketch. Video icon
TKP

Innovatieve ondersteuning bij groeiend debiteurenbeheer

De snel groeiende pensioenuitvoerder TKP breidde enkele jaren geleden haar dienstverlening uit en had een sterke partner nodig op het gebied van credit management. Vesting Finance bleek de juiste partij, die bereid was om mee te innoveren. “Vesting heeft op het vlak van automatisering enorme stappen gemaakt.”

Onze adviseurs zijn gespecialiseerd

  • ISAE 3402 certificering
  • Flexibel, betrouwbaar en transparant
  • Realisatie groeiambities
  • Innovatieve dienstverlening
  • Kosten besparend
Vesting Finance heeft dezelfde ideeën over kwaliteit van de dienstverlening als wijzelf.

Henk Bijl, directeur pensioenuitvoering bij TKP

“In 2009 is het roer omgegaan”, vertelt Henk Bijl, directeur pensioenuitvoering bij TKP, dat in 1988 is opgericht als uitvoeringsorganisatie van Stichting Bedrijfspensioenfonds PTT Nederland. Tot 2009 verzorgde TKP, wat staat voor TPG KPN Pensioen, de pensioenadministratie voor ondernemerspensioenfondsen. “Voor de continuïteit van ons bedrijf was het verstandig om ons ook te richten op bedrijfstakpensioenfondsen.”

TKP had meteen een aantal potentiële klanten, zoals de vervoerssector en het notariaat. Om dergelijke pensioenfondsen te bedienen, diende TKP echter ook een debiteurenadministratie en incassoafdeling in te richten. “We moesten facturen en herinneringen opstellen. Bovendien moesten we een incassotraject inrichten voor openstaande facturen”, vertelt Bijl. “We zochten een partij die dit allemaal kon verzorgen.”

Afspraak is afspraak

De zoektocht van TKP leidde min of meer per toeval naar Vesting Finance. “We hebben ons nog laten adviseren door een derde partij, maar zijn uiteindelijk met Vesting Finance in zee gegaan. Niet alleen omdat de dienstverlening aansloot, maar onder meer ook vanwege de solvabiliteitspositie van het bedrijf. Die was bijzonder goed.” Voorwaarde was ook dat de credit managementorganisatie ISAE 3402-gecertificeerd was. Dat was het geval bij Vesting Finance, constateerde ook de externe auditor. Wat TKP verder in een incassopartij zoekt? “Wij verwachten dat hij zich echt opstelt als partner. Vesting Finance heeft dezelfde ideeën over kwaliteit van de dienstverlening als wijzelf. Flexibiliteit vinden wij belangrijk, maar ook: afspraak is afspraak. Uiteindelijk moet het rendement op incasso’s natuurlijk gewoon goed zijn.”

Omhoog vechten

In pensioenland heeft de laatste jaren een consolidatieslag plaatsgevonden. “Aan een pensioenuitvoerder als TKP worden strengere eisen gesteld, onder meer vanuit DNB en de AFM. Wij stellen daarom ook steeds hogere eisen aan onze partner Vesting Finance.” Behalve het
aantal pensioenfondsen is ook het aantal pensioenuitvoerders behoorlijk gekrompen de afgelopen jaren. TKP heeft echter niets te klagen, weet Bijl. “We vechten ons in een krimpende markt omhoog, gesteund door Vesting.”

Grote volumes

Sinds de samenwerking met Vesting Finance is er bij TKP veel veranderd. “We hebben verschillende nieuwe pensioenfondsen mogen verwelkomen. Inmiddels hebben we 30.000 werkgevers in de administratie. Niet alleen van de vervoerssector en het notariaat, maar
bijvoorbeeld ook het pensioenfonds van de bakkers, de landbouwers en de accountants. Gelukkig kon Vesting Finance die volumegroei prima ondersteunen.”

Behalve een toename van de werkzaamheden is er ook veel meer geautomatiseerd. “We automatiseren voornamelijk om de kostprijs laag te houden en om te innoveren. Vesting Finance heeft op het vlak van automatisering enorme stappen gemaakt en de IT-afdeling
opgeschaald. Dat was ook noodzakelijk om de grote hoeveelheden aan te kunnen”, zegt Bijl, die benadrukt dat TKP met de automatisering vooral klantverlies wilde voorkomen. “De dienstverlening moet gewoon goed zijn.”

Transparantie via de interface

TKP en Vesting Finance hebben duidelijke afspraken gemaakt over hoe ze moeten opereren. Zo wordt de factuur door Vesting Finance, maar uit naam van het pensioenfonds verstuurd. Vervolgens wordt de herinnering eveneens vanuit het pensioenfonds verstuurd en indien de klant dan nog niet betaalt, komt het logo van Vesting Finance boven de brief te staan. Bij vragen belt men in de eerste stadia met het pensioenfonds, maar in de incassofase nemen medewerkers van Vesting dit over. “Net als wij werkt Vesting zeer transparant. Wij kunnen bij hen in de systemen kijken en precies zien wat ze doen en hoeveel contacten er zijn geweest. Wij voeden de specialisten van Vesting ook door dagelijks mutaties door te geven via de interface.” Bijl is tevreden over de samenwerking en wil die graag zo voortzetten. “Vesting Finance is een stabiele partner. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat zij blijft begrijpen wat er speelt en snel genoeg blijft innoveren.”

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u weten wat onze diensten voor uw organisatie kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact op