Post-icon Created with Sketch. dropdown Created with Sketch. Link-icon Created with Sketch. Sluiten-icon Created with Sketch. primairy servicing Created with Sketch. Link-icon Created with Sketch. Fill 1 Created with Sketch. Page 1 Created with Sketch. Twitter Created with Sketch. Video icon
23/06/2016 - blog

Introductie Arrow Global

Vesting Finance is in mei 2016 onderdeel geworden van Arrow Global. De samenwerking met Vesting Finance CEO Joost van Rens en zijn managementteam begon echter een aantal maanden eerder.

Tom Drury

CEO - Arrow Global Group

De overname

Zoals u wellicht inmiddels bekend is, is Vesting Finance in mei 2016 onderdeel geworden van Arrow Global. De samenwerking met Vesting Finance CEO Joost van Rens en zijn managementteam begon echter een aantal maanden eerder, namelijk in november 2015 toen wij twee grote krediet portefeuilles aankochten. Onze oprichter en Group Chief Investment Officer Zach Lewy, was erg onder de indruk van de manier van werken van Vesting Finance. Hij raakte ervan overtuigd dat deze manier van bedrijfsvoering naadloos zou aansluiten bij ons business model en onze ambitie om Europees marktleider te worden op het gebied van financial servicing en credit management.

Waarom Vesting Finance?

Wat achtergrond informatie; in 2014 kreeg Arrow van de AFM een licentie om in Nederland te opereren. In de tweede helft van dat jaar hebben wij de aankoop van onze eerste portefeuille in Nederland afgerond. In het laatste kwartaal van 2015 volgde de aankoop van nog eens twee significante portefeuilles. Beide portefeuilles werden door Vesting Finance geserviced: Vesting werd het aanspreekpunt voor kredietnemers en verzorgde alle correspondentie en mutaties.

De investeringsmogelijkheden en regelmatige verkoop van kredietportefeuilles maken dat de Nederlandse en Belgische markten voor ons zeer aantrekkelijk zijn om onze ambities waar te maken. Wij zullen de komende jaren ook steeds actiever worden in deze markten en hebben daarbij een partner nodig die onze klantgerichte aanpak weerspiegeld.

Onze positieve ervaring met Vesting Finance bij het servicen van onze portefeuilles heeft ons overtuigd dat wij een goede strategische partner hebben gevonden.
De overname zal verantwoordelijk zijn voor ongeveer 25% van onze totale jaaromzet in 2016.

Onderdeel van de deal zijn ook Vesting Finance datasets, waaronder ook die van Focum.

Wij geloven dat we, met de overname van Vesting Finance, een leider hebben gecreëerd in de Nederlandse en Belgische markten, welke aansluit op onze bestaande operaties in Portugal en de VK.

Over Arrow Global

Arrow Global staat bekend als schuldexpert; gespecialiseerd in het aankopen en incasseren van renderende en niet-renderende kredietportefeuilles.

Sinds november 2014 zijn wij zowel in regio’s als in beleggingscategorieën uitgebreid. Na het afronden van de overname van Vesting Finance, zijn wij in vijf Europese markten actief. De afgelopen twee jaren hebben wij meerdere credit management organisaties overgenomen (Capquest (UK), Whitestar, Gesphone and Redrock (Portugal) en nu dus ook Vesting Finance (the Netherlands and Belgium)), en hebben wij een 15% aandeel in de Franse marktleider MCS, waardoor wij strategische kansen benutten en onze business model verstevigen.

Wij geloven dat de belangen van crediteuren, debiteuren, de eigen organisatie en mensen, investeerders en partners, én de maatschappij als geheel, het beste gediend worden door een goede balans te vinden tussen het belang van opdrachtgevers en hun debiteuren.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u weten wat onze diensten voor uw organisatie kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact op