Post-icon Created with Sketch. dropdown Created with Sketch. Link-icon Created with Sketch. Sluiten-icon Created with Sketch. primairy servicing Created with Sketch. Link-icon Created with Sketch. Fill 1 Created with Sketch. Page 1 Created with Sketch. Twitter Created with Sketch. Video icon
20/09/2016 - nieuws

FGH Bank verkoopt RNHB Hypotheekbank aan Carval Investors en Vesting Finance

Persbericht - Op 19 september is de overeenkomst voor de verkoop van de vastgoedfinancieringsactiviteiten getekend.

FGH Bank heeft een overeenkomst getekend voor de verkoop van de vastgoedfinancieringsactiviteiten van RNHB Hypotheekbank (een label van FGH Bank N.V. en een volledige dochter van Rabobank) inclusief personeel en kredietportefeuille aan een consortium bestaande uit CarVal Investors en Vesting Finance (dochteronderneming van beursgenoteerd Arrow Global Group Plc).

Beide partijen hebben daartoe op maandag 19 september jongstleden een overeenkomst getekend. Met de transactie gaat de gehele RNHB organisatie over, inclusief circa  60 werknemers, een kredietportefeuille ter waarde van €1,7 miljard en een klantenportefeuille van ruim 9 duizend leningen. CarVal Investors en Vesting Finance committeren zich met de aankoop aan RNHB´s klanten en medewerkers en zijn van plan RNHB verder uit te groeien in de toekomst. Dit is een belangrijk onderdeel van de strategie van het consortium. Door verkoop van het label RNHB wordt invulling gegeven aan de strategie van Rabobank , waarin zij streven naar een verlichting van de balans.

Partijen gaan vanaf heden de transitie van RNHB Hypotheekbank naar Vesting Finance verder vormgeven. Het verkoopproces zal naar verwachting eind 2016 afgerond worden en is onder voorbehoud van een aantal voorwaarden (waaronder het verkrijgen van advies in het kader van de Wet op de Ondernemingsraden) die gebruikelijk zijn in dit soort transacties.

Meer over RNHB Hypotheekbank

RNHB Hypotheekbank is een zeer ervaren specialist in het financieren van beleggingsvastgoed, met kennis over de landelijke, regionale én lokale vastgoedmarkt Zij verstrekt leningen voor kleinschalig commercieel vastgoed en voor woningen die bestemd zijn voor de verhuur of doorverkoop. RNHB biedt maatwerk voor het middensegment van de vastgoedmarkt en heeft zowel krediet, vastgoed en bouwkundige kennis in huis.

Meer over Carval Investors

Carval Investors is een wereldwijde leidende speler op het gebied van alternatieve investeringen en investeert met name in zogenaamde krediet-intensieve activa. Sinds 1987, heeft Carval´s ervaring team zo´n $93 miljard geïnvesteerd in ruim 5,300 transacties in zo´n 76 landen. Momenteel heeft Carval Investors zo´n $10 miljard vermogen onder beheer.

Meer over Vesting Finance

Vesting Finance is marktleider op het gebied van credit management en financial servicing en beheert schuldenportefeuilles voor zichzelf en voor derden. De totale waarde van de dossiers die Vesting Finance beheert bedraagt zo’n €3,7 miljard. Vesting Finance zorgt voor financiële vitaliteit en groei van ondernemingen en is specialist in het voorkomen en terugdringen van betaalachterstanden. 500 Professionals, bijgestaan door flexibele IT systemen, ondersteunen in alle fasen van het proces van klantacceptatie tot en met betaling. De slimme inzet van data maakt dat Vesting Finance hierin bijzonder succesvol en efficiënt in is.

Meer over Arrow Global

Arrow Global is marktleider op het gebied van koop en beheer van kredietportefeuilles. Zij kopen portefeuilles van o.a. banken, credit cards maatschappijen en telecombedrijven. Bij Arrow Global werken ongeveer 1.400 mensen in de UK, Portugal, Nederland, België en Frankrijk. Arrow Global, inclusief Vesting Finance welke in mei 2016 werd overgenomen, heeft een jaaromzet van zo’n £220 mln en is beursgenoteerd op de London Stock Exchange.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u weten wat onze diensten voor uw organisatie kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact op