Post-icon Created with Sketch. dropdown Created with Sketch. Link-icon Created with Sketch. Sluiten-icon Created with Sketch. primairy servicing Created with Sketch. Link-icon Created with Sketch. Fill 1 Created with Sketch. Page 1 Created with Sketch. Twitter Created with Sketch. Video icon
01/09/2016 - nieuws

Lef gezocht

Goed met geld omgaan is voor volwassenen al lastig, maar voor jongeren nog lastiger. Ze worden online en offline constant in de verleiding gebracht hun geld uit te geven.

Geld wordt steeds abstracter, kopen op afbetaling is een fluitje van een cent en structureel geld verdienen, studeren en sparen is vaak moeilijk voor ze. De komende jaren zal er een grote behoefte en noodzaak zijn om de financiële zelfredzaamheid van jongeren te onderstenen.

Stichting LEF (Leven en Financiën) zet zich in om jongeren te leren verantwoordelijk met geld om te gaan. Vesting Finance heeft dit initiatief omarmd en biedt haar steun aan de organisatie. Niet alleen financieel, maar ook door het leveren van gastdocenten. Heeft u ook het lef om voor de klas te gaan staan?

Voorkomen is beter dan genezen

Bij Vesting Finance hebben wij dagelijks persoonlijk contact met schuldenaren en proberen we samen met hen goede betalingsregelingen te sluiten. Ons uitgangspunt daarbij is altijd het zoeken naar een realistische en verantwoorde oplossing voor zowel de schuldenaar als de opdrachtgever.

Nog liever zien wij dat het niet zo ver komt. Wij willen actief bijdragen aan een financieel vitale maatschappij. Juist daarom hebben wij met Stichting LEF een goede partner gevonden. Samen met de financiële branche heeft LEF een ijzersterk lesprogramma voor financiële zelfredzaamheid ontwikkeld. LEF is exclusief ontwikkeld voor ROC-studenten, juist omdat zij in hun levensfase vaak voor het eerst geconfronteerd worden met de kansen én risico’s die geld met zich meebrengt. Doordat het LEF-programma de belevingswereld en ervaringen van studenten als uitgangspunt neemt, biedt het unieke kansen om belangrijke stappen te zetten in financiële zelfredzaamheid. Want het voorkomen van financiële problemen is beter dan genezen.

Ludieke actie

Het doneren van een jaarlijkse financiële bijdrage aan Stichting LEF is voor Vesting Finance slechts een basis. Wij vinden het belangrijk dat onze maatschappelijke verantwoordelijkheid ook daadwerkelijk wordt beleefd door de eigen organisatie. Medewerkers uit diverse lagen van de organisatie hebben de opleiding tot gastdocent gevolgd. Vanuit onze organisatie is hier veel belangstelling voor en wordt het initiatief breed gedragen. Door het financiële bewustzijn van jongeren in het middelbaar onderwijs te verhogen, trachten wij betalingsproblemen in de toekomst te voorkomen.

Dat onze medewerkers alles op alles zetten om hun steentje bij te dragen werd duidelijk tijdens ons 20 jarig jubileum op 9 juni jl. Medewerkers konden à la ‘Holland Sport’ fietsen om geld in te zamelen voor het goede doel.

“Onze medewerkers hebben de benen uit het lijf gefietst voor LEF. De gedrevenheid ging zelfs zo ver dat een collega uit België een heel uur op de fiets heeft gezeten. Met zijn allen hebben we aan het einde van de avond een cheque t.w.v. €5.000 aan Mark Boskamp, de voorzitter van de stichting, kunnen overhandigen. Een behoorlijke prestatie en zeker eentje om trots op te zijn.” aldus Joost van Rens, CEO van Vesting Finance.

Heeft u het LEF?

Cruciaal in het hele concept achter LEF is het brede draagvlak binnen de financiële wereld en het werken met vrijwillige gastdocenten die in deze branche werkzaam zijn. Iedereen die werkzaam is in de financiële dienstverlening en zich belangeloos wil inzetten voor het LEF-initiatief kan zich aanmelden om gastdocent te worden.

“LEF is ontzettend leuk en leerzaam om te doen, het opent de ogen, het is dankbaar en het geeft  voldoening jongeren een goede financiële start te geven.” ~ Roland Knoester, manager business development van Vesting Finance en gastdocent Stichting LEF.

U kunt op de website van Stichting LEF kijken naar een filmpje over wat het inhoudt om gastdocent voor LEF te zijn. Heeft u belangstelling om gastdocent of bedrijfssponsor te worden? Vul dan het formulier in, dan neemt Stichting LEF contact met u op.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u weten wat onze diensten voor uw organisatie kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact op