Post-icon Created with Sketch. dropdown Created with Sketch. Link-icon Created with Sketch. Sluiten-icon Created with Sketch. primairy servicing Created with Sketch. Link-icon Created with Sketch. Fill 1 Created with Sketch. Page 1 Created with Sketch. Twitter Created with Sketch. Video icon
18/01/2018 - nieuws

Stichting LEF ontwikkelt ‘Brief aan jezelf’

Online tool door financiële bijdrage Vesting Finance

Tijdens het feest ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum van Vesting Finance (in 2016) hebben medewerkers geld bij elkaar gefietst voor Stichting LEF. Middels een ludieke fietsactie á la Holland Sport werd maar liefst € 5.000,- opgehaald.

Bij de overhandiging van de cheque aan LEF in 2017 gaf de directie van aan: “Vesting Finance heeft veel ervaring met schuldenproblematiek. Wij maken dagelijks mee wat de gevolgen kunnen zijn als het mensen niet lukt om hun financiën op orde te krijgen en te houden. Nog liever zien wij dat het niet zo ver komt en willen wij actief bijdragen aan een financieel vitale maatschappij. Juist daarom hebben wij in Stichting LEF een goede partner gevonden. Het speciaal ontwikkelde LEF-programma stelt de belevingswereld en ervaringen van studenten centraal waardoor er heel direct contact is met de student. In onze ogen is deze aanpak doeltreffender dan statische voorlichtingscampagnes in de vorm van brochures of websites.”


In de afgelopen maanden heeft Stichting LEF haar bestaande lesprogramma vernieuwd en uitgebreid. Met de bijdrage van Vesting Finance is een online tool ontwikkeld, de Brief aan jezelf. Het nieuwe lesprogramma bestaat uit drie modules:
1.Hoe krijg je je (geld)zaakjes op orde?
2.Hoe geef je je geld uit?
3.Hoe kom je aan geld?


Elke module heeft z'n eigen werkblad en andere voornemens. Aan het eind van elke les is er tijd ingeruimd om voornemens te vertalen naar een ‘Brief aan jezelf’. Studenten voeren hun voornemens in een online formulier en ontvangen deze 2 maanden per SMS in de vorm van een weblink. Ze kunnen hun eigen voornemens weer terugzien, ze leren wat voor voornemens beter haalbaar zijn dan andere en kunnen hun eigen resultaat ‘scoren’.


Meer informatie over Stichting Lef? Bezoek dan de website.

 

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u weten wat onze diensten voor uw organisatie kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact op