Post-icon Created with Sketch. dropdown Created with Sketch. Link-icon Created with Sketch. Sluiten-icon Created with Sketch. primairy servicing Created with Sketch. Link-icon Created with Sketch. Fill 1 Created with Sketch. Page 1 Created with Sketch. Twitter Created with Sketch. Video icon
18/10/2017 - nieuws

Verklaring Vesting Finance naar aanleiding van berichten in de media

Reactie op uitzending Nieuwsuur en publicaties in De Volkskrant en De Groene Amsterdammer

In de afgelopen week is er in o.a. Nieuwsuur, Volkskrant en De Groene Amsterdammer aandacht geweest voor het kopen en verkopen van portefeuilles. Daarin werd ook Vesting Finance genoemd.

Vesting Finance wil benadrukken dat zij afstand neemt van de inhoud van de artikelen en de uitzending. Wij betreuren het eenzijdige beeld dat over de branche en de incassobedrijven is gegeven. Wij herkennen ons geheel niet in het profiel van incassobedrijven zoals dit in de uitzending wordt geschetst.

Vesting Finance staat voor financiƫle vitaliteit. Voor onze opdrachtgevers, maar bovenal voor consumenten. We zoeken altijd naar passende, individuele oplossingen voor consumenten voor de lange termijn. Wij streven naar een balans in de belangen van de consument, opdrachtgever en de maatschappij. Onze medewerkers zijn getraind om samen met een consument tot een passende oplossing te komen en problemen vroegtijdig te herkennen. Incassowerk is mensenwerk en juist door consumenten op een gepaste manier te benaderen, geloven wij bij te dragen aan het oplossen van schulden.

Daarnaast staan grote incassobureaus zoals wij - terecht- onder strenge controle van verscheidene instanties, waaronder de AFM en de NVI. Wij werken op basis van een AFM-vergunning waarbij de toezichthouder toeziet op zorgplicht en naleving van de reglementen. Ook werken wij volgens de richtlijnen van de NVI, die zorgvuldig zijn opgesteld en regelmatig worden getoetst. Maar bovenal werken wij altijd conform de afspraken die met de opdrachtgever zijn overeengekomen, met betrekking tot zorgplicht en communicatie Hierbij staat het belang en financiƫle vitaliteit van de consument centraal. Daar zijn wij volkomen transparant in.

Heeft u vragen naar aanleiding van de berichten in de media? Neem dan contact op met onze klantenservice. Ook kunt u vanzelfsprekend bij ons terecht indien u vragen heeft over uw persoonlijke situatie.

Joost van Rens
CEO Vesting Finance

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u weten wat onze diensten voor uw organisatie kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact op