r

Hoist en Vesting Finance gaan partnership aan

Per 1 juli j.l. heeft Hoist Finance de servicing van haar portefeuilles in Nederland uitbesteed aan Vesting Finance. Na een zorgvuldig selectieproces heeft Hoist voor Vesting Finance gekozen om de kwaliteit van de bestaande dienstverlening te borgen en te profiteren van de schaalvoordelen die Vesting Finance biedt. Een belangrijk onderdeel van deze transactie is de overgang van het betrokken personeel. Op maandag 1 juli is het nieuwe Vesting Finance kantoor in Amsterdam feestelijk geopend en zijn de nieuwe collega’s van Hoist hartelijk welkom geheten. We zien in de keuze van Hoist voor Vesting Finance de bevestiging dat onze strategie de juiste is.
Chantal Vesting Medewerker
Chantal
3/7/2024
5 min leestijd

Per 1 juli jongstleden heeft Hoist Finance de servicing van haar portefeuilles in Nederland uitbesteed aan Vesting Finance. Door de verdere focus, als assetmanager, op de acquisitie van portefeuilles en de keuze voor flexibilisering in de servicing van consumentenvorderingen, heeft Hoist Finance besloten om haar operationele activiteiten uit te besteden. Na een zorgvuldig selectieproces heeft Hoist voor Vesting Finance gekozen om de kwaliteit van de bestaande dienstverlening te borgen en te profiteren van de schaalvoordelen die Vesting Finance biedt.

Een belangrijk onderdeel van deze transactie is de overgang van het betrokken personeel. Op maandag 1 juli is het nieuwe Vesting Finance kantoor in Amsterdam feestelijk geopend en zijn de nieuwe collega’s van Hoist hartelijk welkom geheten.

Hoist Benelux blijft actief in de Nederlandse markt en zal zich richten op het investeren in portefeuilles van kredieten en overige vorderingen (performing en non-performing). 

Bob Plug, MD Hoist Benelux:
‘Met de keuze voor Vesting Finance kiezen we voor een betrouwbare en gerenommeerde partij met een duidelijke specialiteit in de sectoren waarin wij actief zijn. Dit is niet alleen belangrijk voor het goed beheren van de bestaande portefeuille, maar juist ook voor toekomstige mogelijkheden op de markt. Het is voor ons van belang om een partner te hebben die compliant is met alle geldende wet- en regelgeving en tegelijkertijd wendbaar genoeg om ons te ondersteunen in belangrijke commerciële trajecten. We zijn ervan overtuigd met Vesting Finance de juist partij te hebben geselecteerd.’

Reza Atighi, CEO Vesting Finance:
‘De afgelopen periode hebben we vanuit Vesting Finance sterk ingezet op het leveren van hoge kwaliteit van onze diensten voor zowel onze opdrachtgevers als hun klanten. We zien in de keuze van Hoist voor Vesting Finance de bevestiging dat onze strategie de juiste is. We hebben de afgelopen maanden enkele grote outsourcing mandaten gewonnen en deze transactie past daar uitstekend in. Het is voor de continuïteit van onze organisatie belangrijk om partijen als Hoist voor langere periode aan ons te binden.’